Hyvät käytänteet

Apua oppilaiden yksinäisyyteen ja kiusaamiseen, kouluruoan kehittämistä, vertaiskehittämistä… Hyvät käytänteet tarjoavat käyttökelpoisia malleja kouluympäristön kehittämisen tueksi. Tutustu!

Arvioinnin yhteydessä Karvi pyysi järjestäjiä lähettämään hyviä käytänteitään Karviin arvioitavaksi. Hyvää käytännettä kuvattiin seuraavasti: ”Hyvä käytänne on laadunhallinnan tai itsearvioinnin toimiva ja mallikas käytäntö, joka on testattu käytännössä ja riittävän pitkän käytön perusteella hyväksi havaittu. Lisäksi se on edistänyt arviointitoiminnan kehittämistä. Se voi olla uusi tai vanha käytäntö, joka on siirrettävissä myös muille järjestäjille.” Hyviksi käytänteiksi valittujen käytänteiden kuvauksista muutkin voivat ammentaa itselleen ideoita ja toimintamalleja omaan toimintaan.

Hyvien käytänteiden kuvaukset:

Kirkkonummen kouluauditoinnit (.pdf)

 

Kokkolan prosessikuvaus ja vuosikello (.pdf)

 

Orimattilan arviointisuunnitelma (.pdf)

 

Oulun ryhmämessu (.pdf)

 

Seinäjoen laatu- ja arviointijärjestelmä (.pdf)

 

 

 

Luonnehdinnat arviointiasiakirjoista

Osalta järjestäjiä pyydettiin Karviin tuoreimmat arviointiasiakirjat analysoitavaksi. Asiakirja-aineiston avulla selvitettiin itsearvioinnin ja laadunhallinnan dokumentoinnin syste­maattisuutta ja kattavuutta. Lisäksi asiakirjoista valittiin ne, jotka ilmensivät järjestäjän hyvää toimintaa laadunhallinnassa ja itsearvioinnissa. Hyvät käytänteet ilmentävistä asiakirjoista laadittiin luonnehdinnat:

Carea - Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä (.pdf)

 

Heinolan kaupunki (.pdf)

 

Huittisten kaupunki (.pdf)

 

Jyväskylän kristillisen koulun yhdistys ry. (.pdf)

 

Kemin kaupunki (.pdf)

 

Lahden kaupunki (.pdf)

 

Larsmo kommun (.pdf)

 

Naantalin kaupunki (.pdf)

 

Nurmijärven kaupunki (.pdf)

 

Oulun kaupunki (.pdf)

 

Ruskon kunta (.pdf)

 

Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta (.pdf)